РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ" - ЛОВЕЧ

СПРАВОЧНИК ЗА ЛОВЕЧ | КАТАЛОЗИ | Полезни връзки


   Важни събития
през месеца
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сн
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Местни инициативиАкция - Жълти стотинки

В десетата юбилейна година столици на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” са градовете Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян и детските отделения в техните болници.
Популярността на акцията в област Ловеч все повече нараства. Много училища, детски градини и детски ясли в общините Априлци, Летница, Ловеч, Тетевен вече се включиха. Средства събират кметства, кметски наместничества, читалища, аптеки, лекарски и зъболекарски кабинети, книжарници, заведения за хранене, търговски обекти, фирми на територията на областта, граждани.
Пунктове на акцията са Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” и БЧК – Ловеч и благодарение на доброволците им събраните средства се сортират, преброяват и подготвят за предаване в банката.
Първи юни беше първата обявена дата за предаване на събраните стотинки. Отчетени и предадени в банката по специалната дарителска сметка бяха общо 2042,72 лв.
С благодарност и респект към всички малки и големи дарители, които се включиха до момента и към тези, които ще се включат, както и към доброволците, които отделят от своето лично време за организиране и провеждане на блестящата кампания!
Целите на акцията са да се събират средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връстниците им в нужда от ранна детска възраст, чувстват се полезни и значими.
До момента са събрани и вложени средства в педиатрични отделения в градовете София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново и Видин.
В Ловеч ще бъдат доставени: стерилизатор за съдове за хранене,
инфузионна помпа – 2 броя, компресорни инхалатори – 3 броя, ротаметър за кислородна инсталация – 4 броя, кислородни палатки за кърмачета – 5 броя, и
електрически парен стерилизатор за пластмасови шишета и биберони.
Акцията продължава като следващата дата за предаване на събраните стотинки е 6-ти декември – деня на Св. Николай Чудотворец в пунктовете на “Жълти стотинки” в цялата страна.
За повече информация и въпроси: www.stotinkite.com и info@stotinkite.com
Бихме желали тази информация да достигне до възможно най-много хора и разчитаме на съдействието на всички вас. Благодарим ви!
Ирина Митева – координатор на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” за област Ловеч.

Регионална библиотека - Ловеч / 05.7.2017 10:11

 

Покажи новини.  Сортирай по  Ред